Posmatračka misija Res Publike prati lokalne izbore u Kragujevcu

Udruženje građana Res Publika organizuje prvu posmatračku misiju za lokalne izbore u Kragujevcu, koji će biti održani 17. decembra. Naši posmatrači prate celokupan izborni proces, od momenta raspisivanja izbora do zvaničnog proglašenja rezultata.

Posmatračka misija Res Publike akreditovana je kod republičke i gradske izborne komisije i time je i zvanično uključena u nadzor rada izborne administracije. Pored toga, prati i aktivnosti političkih aktera tokom predizborne kampanje, kao i izveštavanje lokalnih medija i portala, a biće angažovana i na dan izbora i pratiće kako protiče glasanje na biračkim mestima u Kragujevcu.

Res Publika je počela da beleži i sve vidove pritisaka na birače, pa pozivamo građane i građanke koji se susreću sa tim problem da nam se jave na e mail pritisci@respublica034.rs ili na broj telefona 061/1036776.

Blagovremeno ćemo obaveštavati javnost o radu naše posmatračke misije, a nakon što konačni rezultati lokalnih izbora budu proglašeni, prezentovaćemo kompletnu analizu procesa koji je sproveden tokom izbora za nov saziv Skupštine grada Kragujevca.

Organizovanjem građanskog posmatranja Res Publika nastoji da doprinese održavanju fer i poštenih izbora, a time i jačanju demokratije u lokalnoj zajednici, što je jedan od ciljeva našeg udruženja. Posmatračku misiju organizujemo uz podršku organizacije CRTA, koja od 2016. godine sa uspehom sprovodi  posmatranje izbora u Srbiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.