Jubilej bez razloga za slavlje

Radio Kragujevac 18. januara obeležava 50 godina od osnivanja. Reč je o značajnom jubileju, jednog od prvih elektronskih medija u Srbiji, koji je decenijama unazad bio najvažnije informativno glasilo u Kragujevcu i regionu.

Čestitamo svim profesionalcima koji su svojim radom, znanjem i entuzijazmom učinili da Radio Kragujevac zasluži poverenje slušalaca, stekne veliki ugled u medijiskim krugovima i godinama bude rasadnik novih generacija novinara.

Na žalost, smatramo da danas ipak nema puno razloga za slavlje. Pedeseti rođendan Radio Kragujevac dočekuje bez spikera, novinara i tonaca,  bez emisija i bez redakcije.
Jedini mediji koji se finansira novcem svih građana, umesto objektivnog, istinitog i pravovremenog informisanja u javnom interesu, slušaocima nudi  muzički program sa plej liste. Iako je doživeo i preživeo mnoge izazove tokom prethodnih 50 godina, nikada do sada nije imao ovako ponižavajući status.
Zato pozivamo rukovodstvo RTK da ovom mediju vrati dostojanstvo, organizuje rad redakcije Radio Kragujevca i građanima omogući adekvatno informisanje. Kako je planirano da se i ove godine iz gradske kase izdvoji više od 40 miliona dinara za funkcionisanje Radio- televizije Kragujevac, od lokalne samouprave zahtevamo da preispita svrsishodnost trošenja tolikog novca, odnosno da li Kragujevčani dobijaju informisanje primereno tako visokoj ceni koju plaćaju.

foto: Prvi prvi na skali


1 thought on “Jubilej bez razloga za slavlje”

  1. Da nažalost sve napred izneto je istina. Samo plej lista muzike, ali to je zato što su svi sada novokomponovani bez znanja a i netreba im kada imaju mnogo veće plate nego stari borci, kada je program bio program i ginulo se bez pitanja o provedenom vremenu a nadoknadu niko nije tražio a sadašnji imaju duplo veća primanja pa zašto bi se trudili. Ma glupo je to pričati nas stare je kako kažu mladi vreme pregazilo. Neznamo mi to…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.