Građani i mediji: Poverenje je ključno

Javna rasveta, neasfaltirane ulice i drugi komunalni i infrastrukturni problemi trebalo bi mnogo češće da budu predmet medijiskih izveštaja, smatraju žitelji kragujevačkog naselja Stanovo.

Susret novinara i građana, koji je organizovalo Medijsko sklonište Kragujevac, bio je i prilika da predstavnici redakcija saznaju više o potrebama i očekivanjima od lokalnih medija. Stanovnici ovog dela grada požalili su se na probleme sa kojima se svakodnevno susreću u ovom i obližnjim naseljima, a mnogi veruju da bi više izveštavanja o njima pomoglo da se stvari pokrenu sa mrtve tačke. Oni kažu da mesna zajednica i gradska uprava ignorišu njihove inicijative i apele da se najveće prigradsko naselje Stanovo i okolina urede, osvetle i očiste ili se pak i ne obraćaju institucijama pošto u njih nemaju poverenja.

U akciji su učestvovale redakcije članice Medijskog skloništa Kragujevac – Kragujevačke novine, Radio Zlatousti, produkcija Iz Glave, kao i udruženje građana Res Publika koje koordinira ovom neformalnom medijskom inicijativom.

Akcija je organizovana u okviru projekta „Kragujevački mediji u službi građana – u potrazi za rešenjima”, koji se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.