Saša Alempijević- humanitarac među osobama sa invaliditetom

Radio Zlatousti

Već dve godine za redom Кragujevčanin Saša Alempijević nalazi se na spisku predloženih za najveće priznanje grada Кragujevca – Đurđevdansku nagadu za humanitarni rad. Umesto da se oslanja na tuđu podršku kao osoba sa invaliditetom, Saša se skoncentrisao na svoje snage probijajući se kroz život, a kada je dospeo u zrelije doba, odlučio se i za pomoć drugima, među kojima su i porodice osoba sa invaliditetom. Iako ima urođeni invaliditet kaže da je toga postao svestan tek kada je počeo da se školuje. Završio je dva fakulteta, a sada mu ostaju doktorske studije koje namerava da posveti roditeljima koji su njemu posvetili najveći deo svoje mladosti.

Saša Alempijević je danas zaposlen u Upravi grada, u Odeljenju za zaštitu životne sredine, vodi nevladinu organizaciju „Zeleni mir“, a osim humanitarnog aktivizma, aktivan je i na ekološkim projektima. Svojim humanitarnim radom pomaže ili je pomogao više od 300 porodica. Razgovor sa ovim kragujevačkim humanitarcem zabeležio je Radio Zlatousti.

autorka Gordana Jocić

Emisija je nastala u okviru projekta „Lokalni mediji u službi zajednice: Mediji za sve“, koji se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.