Kragujevački mediji u službi građana: Кamerna opera- nelojalna konkurencija ili razvoj kulturne ponude

Radio Zlatousti

Ove godine Opera Nova obeležava pet godina od osnivanja. I umesto da pričamo o tome kako ćemo da proslavimo tih pet godina i kako ćemo dalje narednih deset godina, mi smo u situaciji da razmišljamo o opstanku.


Ovim rečima je umetnički rukovodilac Opere Nova, Miljan Bjeloica, prokomentarisao nameru Muzičkog centra u Кragujevcu da, u okviru svoje koncertne sezone i u saradnji sa Italijanskim kulturnim centrom i Кnjaževsko-srpskim teatrom, na jesen ponudi Кragujevčanima na redovnom repertoaru kamernu operu, koju bi producirao sam Muzički centar, odnosno grad Кragujevac koji je osnivač i finansijer te ustanove.

Za Radio Zlatousti o ovoj temi govore Miljan Bjeloica, iz udruženja Opera Nova, Jelena Stanić Stefanović direktorka Muzičkog centra i gradski većnik za kulturu Miljan Bjeletić.

autorka Gordana Jocić

Tekst je nastao u okviru projekta „Kragujevački mediji u službi građana – u potrazi za rešenjima”, koji se realizuje u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media i Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.