Medijsko sklonište prerasta u Media Hub

U najtežim danima za kragujevačko novinarstvo, dok su se lokalne redakcije borile za opstanak, a novinari i novinarke menjali profesiju, nismo dozvolili da nas pritisci slome, već smo se ujedinili kako bismo se suočili sa problemima i istrajali u borbi za javni interes. Medijsko sklonište bilo je naše utočište, mesto okupljanja, solidarnosti i podrške, zajednički glas za slobodu medija i pravo građana da budu istinito i pravovremeno informisani. Uspeli smo da sačuvamo lokalne redakcije i budemo prepoznati kao profesionalna medijska zajednica, koja ne odustaje od svojih principa.

Zagledani u budućnost, prateći brze promene koje je digitalizacija donela, sada nastojimo da unapređujemo stanje na lokalnoj medijskoj sceni, da podmladimo novinarski kadar i pomognemo redakcijama da „drže korak s vremenom“. Prerastamo u razvojni i resurs centar za medije, ostajući otvoreni za svaki vid podrše lokalnim novinarima i dopisnicima nacionalnih redakcija koji izveštavaju iz Kragujevca.

Pod imenom Media Hub nastavljamo da radimo na stvaranju povoljnijeg ambijenta za rad medija, a time i na povećanju kvaliteta informisanja građana i građanki Kragujevca i Šumadije.

Razvoj Media Hub-a Kragujevac sprovodimo uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, kroz program Matra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.