Druženje novinara sa građanima

Gradske aktuelnosti, komunalno uređenje, ekologija i socijalna pravda, teme su o kojima bi Kragujevčanke i Kragujevčani želeli da budu bolje informisani. U razgovoru sa kragujevačkim novinarima, tokom druženja koje je organizovalo Medijsko sklonište, napomenuli su da im je lokalno informisanje veoma važno.

Još jednom se pokazalo da građani i građanke Kragujevca rado govore o javnom informisanju, kada su o tome pitani, ali i da im, generalno, nedostaje poverenja u medije, kako nacionalne, tako i lokalne. Kažu da nastoje da budu redovno informisani o svim dešavanjima u gradu, a informacije najčešće primaju preko medija koji su im najdostupniji, poput internet portala i radio stanica. Digitalizacija i nove tehnologije ipak nisu u potpunosti potisnule tradicionalna glasila, pa i gradske novine i dalje imaju vernu publiku.


Akcija Medijskog skloništa Kragujevac organizovana je sa namerom da novinari čuju glas građana, da saznaju njihovo mišljenje o kvalitetu informisanja u gradu, kao i o to o kojim temama bi želeli da budu bolje informisani. Sa Kragujevčankama i Kragujevčanima družili su se predstavnici redakcija Kragujevačkih novina, Radija Zlatousti, Glasa Šumadije i udruženja Res Publika, koji su za ovu priliku pripremili i prigodne poklone.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.