Ukratko o Medijskom skloništu

Medijsko sklonište Kragujevac je mesto za okupljanje i zajedničke aktivnosti redakcija Kragujevačkih novina, Glasa Šumadije, Radija Zlatousti, Agencije Iz Glaaave i udruženja Res Publika.

Solidarnost, integritet, sloboda i odgovornost su vrednosti koje delimo, a zaštita javnog interesa u informisanju naš prioritet!

Osim za zajedničke inicijative i akcije, Medijsko sklonište biće korišćeno kao prostor za radionice, debate, savetovanja, a povremeno i za pojedinačne aktivnosti redakcija poput sastanaka, snimanja emisija, konferencija za medije i dr.

Medijsko sklonište će moći da koriste i drugi novinari i medijski profesionalci koji izveštavaju u javnom interesu i poštuju etičke i profesionalne kodekse.

Medijskim skloništem upravlja udruženje građana Res Publika.

Svi korisnici su obavezi da ovaj resurs koriste tako da čuvaju njegov integritet i ugled. Medijsko sklonište ne može služiti za promovisanje ili favorizovanje bilo koje političke ili interesne grupe, već isključivo za aktivnosti usmerene na zaštitu slobode govora i izražavanja, profesionalni rad novinara, afirmisanje medijske pismenosti, solidarnosti, tolerancije i drugih demokratskih vrednosti i principa.

Za više informacija kontaktirajte nas elektronskom poštom na respublica034@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.