Za redovno informisanje građana u vanrednim situacijama- slučaj Kragujevac

U vreme zdravstvene krize pokazalo se da su tačne, objektivne i pravovremene informacije potrebnije nego ikad. Zato ćemo uz podršku “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” od februara do oktobra 2021. sprovoditi projekat “Za redovno informisanje građana u vanrednim situacijama- slučaj Kragujevac”.

Namera nam je da analizom sadržaja lokalnih medija, objava na društvenim mrežama i informacija koje su dolazile iz institucija, u periodu od marta 2020. do januara 2021. godine, steknemo uvid u to da li je informisanje o zdravstvenoj situaciji u Kragujevcu bilo u skladu sa potrebama građana. Nakon što konsultujemo Kragujevčanke i Kragujevčane, predstavnike medija, OCD, zdravstvenih i drugih institucija, daćemo predloge kako da ubuduće informacije budu brzo i lako dostupne, ne samo u pandemiji, već i u drugim vanrednim situacijama.

“Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” se bavi izazovima građanskog aktivizma u Srbiji tako što organizacijama građanskog društva pruža ciljanu podršku za njihov organizacioni razvoj i finansijsku održivost, kao i za jačanje odnosa sa građanima i kapaciteta za umrežavanje. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.