Medijsko sklonište Kragujevac – lokalni mediji u službi zajednice

Trošenje novca iz gradskog budžeta, transparentnost i odgovornost gradske uprave, teme su koje će narednih meseci biti u fokusu kragujevačkih medija koji izveštavaju u javnom ineteresu. “Medijsko sklonište Kragujevac – lokalni mediji u službi zajednice” naziv je projekta koji Res Publika realizuje od u periodu od šest meseci, odnosno od februara do jula 2022. godine.  Cilj je da se proizvodnjom medijskog sadržaja, kojim se na jednostavan i razumljiv način izveštava o budžetskoj potrošnji i njenom uticaju na svakodnevni život Kragujevčanki i Kragujevčana, demonstrira i promoviše važnost uloge javnih glasila za razvoj demokratije u zajednici.

Planirana je proizvodnja i publikovanje 40 medijskih sadržaja na platformama članova Medijskog skloništa Kragujevac- udruženja Res Publika, Kragujevačkih novina , produkcije Iz Glave i Radija Zlatousti, kao i portala Pressek i Ritam grada. Pored toga, za potrebe informativne kampanje o demokratskoj ulozi medija u društvu biće kreirani posebni sadržaji, prilagođeni objavljivanju na društvenim mrežama. Plasiranjem sadržaja u više medija i u različitim formama, stvara se mogućnost da kvalitetni medijski proizvodi stignu do većeg broja građana, a brojnija publika i zajednički rad na unapređenju informisanja, vode jačanju pritiska na donosioce odluka i kontrolne i nadzorne uloge medija u lokalnoj demokratiji.

Projekat „Medijsko sklonište Кragujevac – Lokalni mediji u službi zajednice” realizuje se u okviru Programa malih medijskih grantova, koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.