Medijsko sklonište vas poziva na premijeru predstave „Urednik“ u Kragujevcu

Manipulacije istinom i informacijama nisu stvar samo savremenog trenutka. Ono što jeste karakteristično u današnje vreme jesu lakoća i raznovrsnost načina kojima se istina relativizuje, kao i alati koji nam pomažu u tome da laži obučemo ruho istine. Da forma zameni svaku naznaku suštine. Međutim, ono što ni u jednom vremenu neće moći da se „spinuje“ i neutrališe jesu posledice koje zbog medijskog zamajavanja manje ili više primećujemo na sopstvenoj koži. Sve dok nas ne udare pravo u sred lica.

Ova drama zato prati dinamiku jedne televizijske redakcije i kako se ona, što u kolektivnom što u individualnom obliku, nosi sa time kako i koje će informacije prenositi. Iako se čini da utiču na sudbinu „tamo nekih ljudi“, vidimo kako zapravo utiču na sudbinu sebe samih. Shvatamo zašto se nalaze u pozicijama u kojima jesu i kako ih neinformisanost i neangažovanost za sopstvene živote dovodi u taj položaj. Kako iz njega pokušavaju da se izvuku i da li i zašto (ne)uspevaju.

Po prvi put u Kragujevcu, jedna od sjajnih predstava Reflektor teatra, Urednik biće održana 16. novembra od 20 časova u Knjaževsko-srpskom teatru.

Karte će biti u prodaji od ponedeljka, 9. novembra:

  • na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, radnim danima i subotom od 10-14h
  • u Medijskom skloništu Kragujevac (Nikole Pašića 33), svakog dana od 18-20h

Više o samoj predstavi možete pročitati —> ovde.

Domaćin predstave biće Medijsko sklonište Kragujevac- mesto okupljanja i zajedničkih aktivnosti redakcija Kragujevačkih novina, Glasa Šumadije, Radija Zlatousti, Agencije Iz Glave i udruženja Res Publika. Nastalo je uz podršku Građanskih inicijativa, a otvoreno je i za sve druge novinare i medije koji dele vrednosti – lični i profesionalni integritet, slobodu i odgovornost.

NAPOMENA: Predstava će biti održana uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera u cilju sprečavanja širenja zaraze virusa COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.