Promocija knjige „Oči u oči sa političkom korupcijom“

Kako izgleda naći se „Oči u oči sa političkom korupcijom“, kragujevačkim novinarima preneo je autor istoimene knjige, na promociji održanoj u Medijskom skloništu. Zbog čega je rasformirana Radna grupa zadužena za 24 sporne privatizacije, kako su opstruisane istrage sumnjivih poslova i ko je sprečio prethodno gromoglasno najavljivani obračun sa kriminalom i korupcijom, samo su neke od tema, o kojima je sa predstavnicima medija razgovarao penzionisani policijski inspektor, Siniša Janković.

On je u svojoj knjizi opisao kako je funkcionisala Radna grupa MUP-a poznata, pored ostalog, i po tome što je uhapsila biznismena Miroslava Miškovića i ukazao na činjenicu da su veliki korupcionaški predmeti ostali u fijokama i pored dokaza koje je policija prikupila.

„Ja u ovoj knjizi pričam o predmetima koje je Radna grupa uradila, ali koji su ostali nevidljivi za javnost i nevidljivi za pravosuđe. Tamo gde su izvršioci koje smi mi dokazali ostali zaštićeni. E, tu je politička korupcija“, rekao je Janković. Podsetio je na slučaj pančevačke Azotare, na kome je lično radio, a koji nikad nije završen podnošenjem krivične prijave protiv odgovornih za zloupotrebe u tom preduzeću.

Zanimljivo svedočenje jednog od učesnika događaja koji su svojevremeno izazvali veliku pažnju javnosti, zabeležili su novinari agencije Beta, portala Glas Šumadije, Radija Zlatousti, Kragujevačkih novina, radijske emisije Iz glave, a promociji u Medijskom skloništu prisustvovala je i predstavnica Lokalnog antikorupcijskog foruma grada Kragujevca.

Knjigu “Oči u oči sa političkom korupcijom – Priča o Radnoj grupi MUP-a za 24 sporne privatizacije i druge još spornije priče“, autora Siniše Jankovića, objavilo je udruženje građana Institut za istraživanje korupcije Kareja iz Pančeva.  Knjiga je objavljena u okviru projekta “Suprotstavljanje političkoj korupciji u Srbiji na primeru Radne grupe za 24 sporne privatizacije”, koji je podržala Fondacija za otvoreno društvo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.