Pristup informacijama – pravo i obaveza aktivnih građana

Pod nazivom “Pristup informacijama – pravo i obaveza aktivnih građana” udruženje Res Publika sprovelo je zagovaračku akciju za promociju Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Aktivisti udruženja su delili promotivni materijal i sa građanima razgovarali o pravu na pristup informacijama od javnog značaja i obavezi organa javne vlasti da im to pravo omogući. Akcija je organizovana i sa ciljem da se ukaže na značaj transparetnog rada lokalne samouprave i drugih organa, kao i na mogućnost i potrebu da građani svojim delovanjem utiču da javna uprava odgovornije radi.

Ulična akcija “Pristup informacijama – pravo i obaveza aktivnih građana”, bila je deo kampanje javnog zagovaranja koju Šumadijski centar za građanski aktivizam sprovodio u okviru projekta ʺTransparentnost – ključna odlika Dobre lokalne samoUpraveʺ, koji su realizovali udruženja građana Forum civilne akcije (FORCA) iz Požege i Centar za ravnomeran regionalni razvoj (CENTRIR) iz Beograda, uz finansijsku podršku Fondacije za otvoreno društvo Srbija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.